اگر تمایل دارید که وردپرس را قبل از انتشار آنلاین آن بر روی کامپیوتر خود نصب و تست کنید، پس دقیقا مطلب درستی را مطالعه میکنید. در این مقاله از رشدلند به شما کمک خواهیم کرد تا سایت وردپرسی خود را در پنج قدم ساده روی لوکالهاست (localhost) خود نصب کنید. کار کردن با وردپرس روی کامپیوتر شخصیتان مزایای بسیاری دارد. پس قبل از شروع آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست از خود بپرسیم:
هدف از نصب وردپرس روی لوکال هاست یا کامپیوتر شخصی چیست؟
نصب وردپرس روی هاست لوکال، یک محیط آزمایشی بسیار عالی و شبیه به واقعیت در اختیار شما قرار میدهد که در آن دغدغهای مانند خرابکاری یا برهم زدن سایت ندارید. با نصب وردپرس روی کامپیوتر شخصیتان فقط و فقط این شما هستید که میتوانید تغییرات را ببینید. پس هر تغییری که نیاز است قبل از انتشار عمومی سایت در آن ایجاد کنید را براحتی انجام داده و نتیجه نهائی را در اینترنت منتشر کنید.
بطور معمول توسعه دهنگان وردپرس و کاربران حرفهای آن تغییرات مورد نظر خود را روی لوکال هاست سایت انجام میدهند تا از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمایند و در آخر آن را در دسترس عموم قرار میدهند. کاربران تازهکار و مبتدی نیز میتوانند از همین روش استفاده کنند تا قبل از اینکه در دنیای اینترنت و بصورت زنده شروع به یادگیری وردپرس نمایند در یک محیط آزمایشی، آزمون و خطا کنند و سایت خود را با کمترین خطای ممکن در اینترنت منتشر کنند.
برای اینکه سایت شما در دسترس عموم قرار گیرد و در دنیای اینترنت حضور داشته باشد نیاز به دو مولفهی مهم دارید. هاست (محلی برای ذخیره اطلاعات در فضای اینترنت) و دامین (آدرسی که در مرورگر وارد میکنید تا به آن سایت بروید مانند : roshdland.ir). با نصب وردپرس روی لوکال هاست میتوانید به صورت موقت دغدغهی این دو فاکتور مهم را نداشته باشید. سایت خود را روی کامپیوتر خود طراحی کنید. هرنامی که میخواهید به آن بدهید و هنگامی که از نتیجه کار راضی بودید با تهیه هاست و دامنه آن را در اینترنت منتشر کنید.
برای نصب وردپرس روی لوکال نیاز است که از یک نرمافزار که برای همین کار ساخته شده است استفاده کنیم. نام این نرمافزار XAMPP میباشد.
XAMPP (زمپ) چیست؟

XAMPP یک نرمافزار متنباز (open source) میباشد که توسط Apache Friends توسعه داده شده است. این نرمافزار از مجموعهای از نرمافزارهای دیگر به نام Apache server و MariaDB و PHP و Perl ساخته شده است. نصب جداگانه همه این نرمافزارها کار عاقلانهای به نظر نمیرسد پس از زمپ استفاده میکنیم. بطور کلی کاری که XAMPP انجام میدهد این است که لپتاپ یا کامپیوتر شخصی شما را به یک سرور تبدیل میکند. کاربرد آن این است که میتوانید سایت خود را قبل از اینکه در اینترنت منتشر کنید در کامپیوتر خود راهاندازی و تست کنید.
برای نصب سایت روی هاست لوکال پنج مرحله در پیش دارید که با هم آنها را بررسی میکنیم:
گام اول – نصب XAMPP روی کامپیوتر
ابتدا نیاز است که زمپ را دانلود کنید و بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. پس به صفحه اصلی دانلود رایگان نرمافزار زمپ میرویم و آخرین نسخه XAMPP را دانلود میکنیم. حجم این فایل حدودا 150 مگابایتی میباشد و ممکن است دانلود آن چند دقیقهای طول بکشد.
وقتی که دانلود آن تمام شد آن را اجرا کنید تا پنجره نصب XAMPP نمایش داده شود. اگر بر روی کامپیوتر شما آنتی ویروس نصب شده باشد پیغام زیر را مشاهده خواهید کرد.

بر روی yes کلیک کنید و ادامه دهید. بسته به تنظیمات ویندوز شما ممکن است یک پیام دیگر نیز دریافت کنید (UAC) که بر روی OK کلیک کنید تا پنجره نصب زمپ را مطابق تصویر زیر مشاهده کنید.

Next را برای ادامه کلیک کنید.
در صفحه بعدی میتوانید انتخاب کنید که کدام ماژولها را نصب کنید. برای نصب وردپرس روی لوکالهاست نیاز به نصب همه ماژولها نیست. تنها به ماژولهای زیر نیاز داریم.
- MySQL
- PHPMyAdmin

با این حال پیشنهاد میشود همه ماژولها را نصب نمائید و با تنظیمات پیشفرض جلو بروید. در صفحه بعد باید انتخاب کنید که کدام مسیر را برای نصب XAMPP انتخاب میکنید. پیشنهاد میشود تنظیمات پیشفرض را تغییر ندهید.

در صفحه بعد از شما درباره نصب Bitnami روی XAMPP سئوال میشود که برای منظور فعلی ما نصب آن ضرورتی ندارد و میتوانید چک آن را بردارید و بر روی Next کلیلک کنید.

حال نرمافزار را نصب کنید و کمی منتظر بمانید تا فرآیند نصب کامل شود.

فرآیند نصب ممکن است کمی طول بکشد.

به محض اتمام نصب میتوانید کنترل پنل زمپ را اجرا کنید تا صفحه اصلی نرمافزار را مشاهده کرده و کار با آن را شروع کنید.

گام دوم – استارت ماژولها و تبدیل کامپیوتر به سرور
برای شروع به کار با وردپرس و تبدیل کامپیوتر شخصیتان به یک سرور وب باید ماژولهای داخل نرمافزار را استارت کنید. شما برای اینکار تنها نیاز به دو ماژول خواهید داشت که در تصویر زیر نیز مشاهده میگردد. این ماژولها را در کنترل پنل XAMPP استارت کنید.

بعد از کلیک بر روی Start باید وضعیت آنها را به صورت سبز دیده شود.

برای چک کردن اینکه آیا همهچیز درست کار میکند و آیا فرآیند نصب شما کامل انجام شده میتوانید مرورگر خو را باز کنید و آدرس زیر را در آن وارد کنید:
http://localhost

اگر تصویر بالا را دیدید به این معنی است که کامپیوتر خود را به یک سرور وب تبدیل کردهاید و میتوانید وردپرس را براحتی روی آن نصب و فعال کنید. پس به مرحله بعد میپردازیم که فرآیند نصب وردپرس روی زمپ میباشد.
گام سوم – نصب وردپرس روی XAMPP
برای نصب وردپرس باید آخرین نسخه رسمی وردپرس فارسی را به رایگان دانلود کنید. حجم این فایل تقریبا 14 مگابایت است.

سپس به محل نصب نرمافزار XAMPP در کامپیوتر خود بروید. اگر در مراحل نصب XAMPP مسیر آن را تغییر نداده باشید بهطور معمول C://xampp
خواهد بود.
در اینجا فولدر htdocs
را پیدا کنید.

یک فولدر جدید با نام دلخواه خود در داخل فولدر htdocs
باز کنید. این نام همان آدرس سایت شما (دامین) در روی سرور آزمایشی خواهد بود و برای رفتن به سایت آزمایشی خود در مرورگر از همین آدرس استفاده خواهید کرد. برای مثال اگر قرار بود رشدلند را روی سرور لوکال نصب میکردیم نام این پوشه را roshdland
میگذاشتیم. و آدرس کلی سایت ما در مرورگر عبارت بود از : http://localhost/roshdland

بعد از ایجاد این پوشه و انتخاب یک نام برای آن، فایل وردپرسی که دانلود کردهاید را از حالت زیپ خارج کنید (extract کنید) و تمام محتویات فولدر wordpress را به این فولدر منتقل کنید. دقت کنید که باید فقط محتویات داخل فولدر wordpress را بدون خود فولدر مانند تصویر زیر در اینجا کپی کنید. اگر این فایلها را درون زیرفولدر دیگری وارد کنید آدرس سایت شما در مرورگر نیز مانند همان خواهد شد.

گام چهارم – ایجاد یک دیتابیس (Database)
یک دیتابیس MySQL ایجاد کنید. دیتابیس مجموعهای از جداول هستند که برای سازماندهی اطلاعات سایت استفاده میشود. نیاز نیست نگران پیچیدگیهای برنامهنویسی وبسایت و کدهای PHP باشید. به کمک زمپ و آموزش تصویری زیر با چند کلیک ساده میتوانید این کار را انجام دهید. کنترل پنل XAMPP را باز کنید و از قسمت MySQL بر روی Admin کلیک کنید.

در صفحه باز شده بر روی Database کلیک کنید. یک نام برای database خود انتخاب کنید. این نام میتواند با نام سایت شما یکسان باشد. برای مثال اگر قرار بود رشدلند را روی هاست لوکال نصب کنیم، این نام را roshdland انتخاب میکردیم. نوع دیتابیس را هم utf8_general_ci انتخاب کنید. بر روی create کلیلک کنید تا دیتابیس شما ساخته شود.

گام پنجم – نصب وردپرس روی لوکال هاست
مرورگر کامپیوتر خود را بازکنید و آدرسی را که در گام سوم ایجاد کرده بودیم را وارد آدرسبار مرورگر کنید. در مثالی که زدیم این آدرس http://localhost/roshdland بود. یا هر نامی که شما برای پوشه وردپرس خود در زمپ تعیین نمودید.
اگر مراحل را دقیقا مطابق با آموزش ارائه شده طی نموده باشید با وارد کردن آدرس در مرورگر تصویری مشابه زیر خواهید دید. اینجا جایی است که باید وردپرس را روی لوکالهاست خود نصب کنیم.

با کلیک بر روی بزن بریم! به صفحه بعدی میرویم که باید مشخصات پایگاهداده (database) که ایجاد کرده بودیم را وارد کنیم. این اطلاعات را مطابق تصویر زیر وارد میکنیم.

- نام پایگاهداده = نامی که در گام چهارم برای دیتابیس خود انتخاب کرده بودیم را اینجا وارد میکنیم. در مثال ما “roshdland“
- نام کاربری = عبارت “root” را وارد کنید
- رمزعبور = این فیلد را خالی بگذارید
- میزبان پایگاهداده = مقدار پیشفرض را دست نزنید “localhost“
- پیشوند جدول = مقدار پیشفرض را دست نزنید “_wp“
در مرحله آخر اطلاعات ورود شما به پنل مدیریت وردپرس از شما خواسته میشود. میتوانید این اطلاعات را با توجه به تصویر زیر وارد نمائید.

- عنوان سایت: یک عنوان برای سایت خود انتخاب کنید. میتواند هر عنوانی باشد به فارسی یا انگلیسی
- نام کاربری: برای سهولت در بخاطر سپردن میتوانید از “admin” استفاده کنید.
- رمز عبور: برای سهولت در بخاطر سپردن میتوانید از “admin” استفاده کنید.
- تایید رمز: چکباکس را فعال کنید.
- ایمیل شما: یک ایمیل اختیاری وارد کنید. لزومی ندارد که حتما ایمیل فعالی باشد.
با کلیک بر روی راهاندازی وردپرس فرآیند نصب پایان یافته و پیغام زیر را مشاهده میکنید.

برای ورود به پنل مدیریت وردپرس میتوانید همیشه از آدرس زیر استفاده کنید.
http://localhost/YOURNAME/wp-admin.php
عبارت YOURNAME نامی است که برای سایت خود در پوشه htdocs زمپ انتخاب نمودهاید. در مثال ما آدرس پنل مدیریت وردپرس عبارت است از:
http://localhost/roshdland/wp-admin.php
با وارد کردن آدرس بالا در مرورگر به پنل مدیریت سایت وردپرس وارد میشویم که باید نام کاربری و رمز عبوری را که در مرحله قبل تعریف کردیم را وارد نمائیم. در مثال ما هردوی آنها عبارت “admin” بود. از آنجا که سایت ما روی لوکال هاست نصب میباشد و آنلاین نیست امنیت این رمز و نام کاربری خیلی مهم نیست و میتوانیم از کلمات ساده استفاده کنیم.

تبریک میگوئیم شما با موفقیت توانستید وردپرس را روی کامپیوتر شخصی خود نصب کنید. این یک گام مهم برای حضور در دنیای دیجیتال است.

از اینجا به بعد دیگر همهچیز به خلاقیت و نوآوری شما مربوط است که چگونه سایت خود را برای وب حاضر کنید و در آن محتوا وارد کنید. نکته مهمی که در نسخه وردپرس بر روی هاست لوکال وجود دارد این است که دیگر نیاز نیست نگران مخاطب خود باشید و میتوانید به تمرین و اکتشاف دنیای شگفتانگیز وردپرس بدون استرس خرابکاری بپردازید. چرا که هر اتفاقی که برای سایت شما بیافتد نیز میتوانید فرآیند نصب را مجدد انجام دهید.
شما اکنون یک سایت وردپرسی روی کامپیوتر شخصی خود دارید.

دو آدرس مهمی که باید هنگام کار با وردپرس در لوکال هاست بدانید عبارتند از:
- آدرس خود سایت:
http://localhost/YOURNAME
- آدرس پنل مدیریت سایت:
http://localhost/YOURNAME/wp-admin.php
در اینجا YOURNAME نامی است که در پوشه htdos در مسیر نصب XAMPP قرار دادید. در مثالی که در این مقاله ارائه شد، این آدرسها به ترتیب عبارتاند از:
http://localhost/roshdland
http://localhost/roshdland/wp-admin.php
حال که وردپرس را به درستی روی کامپیوتر خود نصب کردید وقت آن است که کمی با محیط کاربری آن بیشتر آشنا شوید. برای این کار پیشنهاد میکنیم که مقاله بعدی رشدلند را با همین موضوع مطالعه کنید.
10 دلیل که چرا وردپرس، بهترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا است؟